dinsdag 16 januari 2018

Lancering audio app bij VondelCS

Op vrijdag 31 oktober wordt in het Amsterdamse Vondelpark de applicatie Vondel Lekt! gelanceerd. Vondel Lekt! is een mobiele audio applicatie voor de iPhone en Android die je meevoert langs de beelden in het Vondelpark. Deze kunstwerken worden tot leven gebracht doordat ze via de app een stem krijgen.

De lancering vindt van 21.00 tot 23.00 uur plaats bij paviljoen VondelCS en wordt daarna afgesloten met een speciale Halloween editie van DuoDisco. Danser Ana Leonor Ladas zal tijdens de lancering bij enkele beelden improvisaties uitvoeren. Toegang is gratis, maar neem je eigen koptelefoon mee.

De start van Vondel Lekt! vindt niet toevallig op vrijdag 31 oktober plaats. Het is dan Halloween; de dag waarop de geesten van de overledenen terugkeren om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen. Dankzij de Vondel Lekt! app komen ook de beelden in het Vondelpark die avond tot leven en spreken ze de bezoekers toe. Zo nodigt de Stedemaagd je uit het park te bezoeken, hoor je dichter Joost van den Vondel mopperen op zijn sokkel en ontdek je een versteend meisje onder de Vondelbrug.

De Vondel Lekt!-applicatie dwingt de gebruiker niet een bepaald pad te volgen, maar past zich juist aan de route van de toehoorder aan. Door de specifieke GPS-locaties krijgt de toehoorder via de app de stemmen te horen zodra hij of zij in de buurt van de beelden komt. Hoe dichter je bij het beeld staat, des te luider klinkt de stem. De gebruiker wandelt van het ene naar het andere verhaal en creëert zo zelf een unieke audiotour. Vrijdag, van 21.00 tot 23.00 uur, kunnen de eerste gebruikers Vondel Lekt! zelf ervaren vanaf VondelCS. Daarna is de app voor iedereen te downloaden en te beleven.

Als extraatje rond Vondel Lekt! liggen vrijdag vanaf 23.00 uur op het terras van VondelCS koptelefoons klaar voor de speciale Halloween-editie van DuoDisco. DuoDisco is een popup silent disco-spel op je mobiele telefoon. Alle deelnemers horen verschillende dansnummers via hun koptelefoon, maar er is slechts één andere deelnemer die tegelijkertijd op hetzelfde nummer danst als jij. Vind je die persoon, dan verdien je punten. Degene met de meeste punten wint uiteindelijk de DuoDisco.

Het project Vondel Lekt! is tot stand gekomen in de Torenkamer van het VondelCS. Op uitnodiging van het AVROTROS-radioprogramma Opium op 4 mag elke week een andere kunstenaar in de Torenkamer verblijven om daar inspiratie op te doen en aan een eigen project te werken. De ervaringen van de kunstenaar zijn de hele week te volgen via een dagelijkse blog, enkele radio-interviews bij Opium op 4 en een item op AT 5.

Bron: AVROTROS

Bericht delen