Lammert de Bruin en Ruben Messelink maken De Officiële Songfestival Podcast
woensdag 7 april 2021

Lammert de Bruin en Ruben Messelink maken De Officiële Songfestival Podcast

Het Eurovisie Songfestival: wat komt er allemaal kijken bij de organisatie van het grootste event van Nederland? Welke maatregelen worden er genomen om alles veilig te laten verlopen? De Officiële Songfestival Podcast geeft een blik achter de schermen van de grootste liedjeswedstrijd ter wereld.

De nieuwe podcastserie is vanaf 7 april wekelijks te beluisteren bij AVROTROS via NPO Luister en je favoriete podcastapp. Van 10 tot 23 mei komen de podcastmakers dagelijks met een nieuwe aflevering.

In De Officiële Songfestival Podcast spreken journalisten Lammert de Bruin en Ruben Messelink met mensen van de festivalorganisatie, ontvangen aansprekende gasten en geven het allerlaatste Songfestivalnieuws. NPO Radio 2-dj’s Bart Arens en One’sy Muller bespreken elke aflevering een bijzonder verhaal over een Songfestivalklassieker.

Vooruitblik met Mr. Songfestival
In de eerste aflevering interviewen de podcastmakers ‘Mr. Songfestival’ Cornald Maas. Hoe kijkt hij vooruit op het eerste Eurovisie Songfestival dat sinds 1980 in Nederland wordt gehouden? En hoe schat hij de kansen in voor Jeangu Macrooy? Ruben gaat op pad om antwoord te vinden op de vraag wie die bookmakers nou zijn die geld op de uitslag van het Songfestival inzetten. Lammert loopt stage bij Ben Prins, de design- en brandmanager van het Eurovisie Songfestival.

In volgende afleveringen onder meer interviews met gasten zoals Paul de Leeuw en Jeangu Macrooy. Ook kijken de journalisten achter de schermen bij de opnames van een back-up tape van een songfestivalinzending die gebruikt zal worden als corona onverhoopt roet in het eten gooit en lopen ze stages bij verschillende disciplines binnen de projectorganisatie.

De serie De Officiële Songfestival Podcast is tot stand gekomen in samenwerking met het team dat het Eurovisie Songfestival organiseert.

Bron: AVROTROS/BM
Foto: Nico Kroon/AVROTROS

Bericht delen