Dinsdag 16 januari 2018

Nieuw videoplatform voor kinderen

Kymba lanceert deze maand samen met Your Family Entertainment (YFE) een Video on Demand-platform voor kinderen. De mediabedrijven richten zich met hun initiatief op kinderen tussen de 2 en 14 jaar. Naast animatiefilms en -series zijn op Kymba ook live action-programma’s te zien.

Op dit moment vertoont Kymba vooral kinderklassiekers als Alfred J. Kwak en Seabert. Binnenkort zijn ook fragmenten beschikbaar van Telekids-afleveringen uit de jaren negentig. Iedere show op het platform is voorzien van Kijkwijzer-indicatoren. Ouders kunnen een profiel aanmaken voor hun kinderen en aan de hand van die indicaties bepalen welke programma’s kinderen kunnen kijken.

“Alle programma’s zijn geweldloos,” zegt Tim Seegers, marketingmanager van Kymba. “Kinderen zien de filmpjes in een veilige online omgeving zonder reclame; ze kunnen niet doorklikken naar gevaarlijke inhoud.” Dankzij de samenwerking met het Duitse YFE kan Kymba ook Duitstalige programma’s uitzenden. “In de toekomst zijn ook Franse, Italiaanse en Spaanse shows te zien,” zegt Seegers.

Voor het onbeperkt bekijken van programma’s is een abonnement nodig van € 5,- per maand. Het is ook mogelijk om credits te kopen en losse afleveringen te kijken. Kymba werkt op alle apparaten met internettoegang, zoals tablets en laptops.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen