dinsdag 16 januari 2018

Kunst in hoge resolutie op tv-scherm

Impasto Art lanceert een gratis streaming dienst waarmee kijkers wereldwijd kunnen genieten van hoogteresolutie afbeeldingen van kunst. De afbeeldingen van schilderijen, schetsen en foto’s zijn beschikbaar gesteld door het Rijksmuseum in Amsterdam en het J. Paul Getty Museum in de Verenigde Staten.

Door gebruik te maken van de Impasto Art applicatie kunnen consumenten afbeeldingen van kunst op hun tv-scherm laten verschijnen. Afhankelijk van de grootte van het gebruikte tv-scherm en het originele kunstwerk, kan een schilderij of schets vaak in het originele formaat worden getoond. In combinatie met Full-HD en Ultra-HD resoluties van moderne tv’s levert dit een kijkervaring op die niet eerder mogelijk was.

De dienst van Impasto Art bevat ruim 150.000 afbeeldingen van kunstwerken in hoge resolutie. In het komende halfjaar zullen collecties van andere bekende musea in de wereld worden toegevoegd. De afbeeldingen worden betrokken van musea die hun kunstcollectie hebben gedigitaliseerd met behulp van de laatste technologieën op het gebied van kleurdiepte en beeldresolutie (tot 1200 pixels per inch van het origineel).

Met de vertegenwoordigers van rechthebbenden bekijkt Impasto de mogelijkheden om afbeeldingen van moderne en hedendaagse kunst aan de dienst toe te voegen. Impasto verwacht voor het eind van het jaar de kunst van binnen- en buitenlandse kunstenaars die nu beroemd of populair zijn toe te voegen. De Impasto app werkt met Google Chromecast of Apple Airplay om de afbeeldingen naar het tv-scherm te streamen.

Bron: Impasto Art/Broadcast Magazine

Bericht delen