KRO-NCRV brengt Zappmissie: de tweede dimensie
zaterdag 15 september 2018

KRO-NCRV brengt Zappmissie: de tweede dimensie

De interactieve VR game van de nieuwe Zappmissie: de tweede dimensie is gelanceerd. Gio Latooy was zaterdag de eerste die live met de hulp van de gamers thuis wist te ontsnappen uit de virtuele wereld.

Bij Zappmissie: de tweede dimensie moeten kijkers thuis mee gamen om de Zappers die vastzitten in de virtuele wereld te bevrijden. Hierdoor ontstaat een unieke vorm van interactie tussen de kijkers, gamers en de Zapp presentatoren. Zappmissie: de tweede dimensie is vanaf 22 september 10 weken lang iedere zaterdagochtend te zien in Zapplive, het YouTube-kanaal van Zapplive en mee te spelen via Zappmissie.nl.

Er is iets vreemds gaande bij Zapp: verschillende presentatoren verdwijnen één voor één en komen vast te zitten in een virtuele wereld. Om terug te keren naar de echte wereld moeten ze een serie uitdagingen zien te overwinnen, maar dit kunnen ze alleen met de hulp van kijkers thuis. Zij moeten thuis mee gamen om de presentatoren te voorzien van de juiste hulpmiddelen om te ontsnappen.

De gamers thuis kunnen op Zappmissie.nl de livestream zien van de Zapper in de VR-game, en tegelijkertijd meespelen met verschillende games die direct invloed hebben op de game. De beste gamers kunnen live hun nickname in de uitzending zien verschijnen en zich met elkaar meten door de beste highscores te halen. Ook de presentator ziet deze namen in zijn VR-wereld voorbij komen. Dit leidt tot een ongekende mate van interactiviteit waardoor de gamers thuis zich echt een onderdeel van het verhaal kunnen voelen.

Gedurende de week kunnen op de social mediakanalen van verschillende Zapp programma’s en presentatoren hints worden gevonden. Zo kunnen de goed oplettende social mediagebruikers van te voren al weten wie er die week zal worden opgesloten in de tweede dimensie. Elke zaterdagochtend kunnen gamers thuis live mee gamen om de Zappers te helpen ontsnappen en het mysterie van de verdwijningen op te lossen. Zonder hulp is de Zapp presentator voorgoed verloren.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen