KRO-NCRV lanceert transmediale dramaserie Kappen nou!
dinsdag 11 september 2018

KRO-NCRV lanceert transmediale dramaserie Kappen nou!

Pesten is van alle tijden. Veel kinderen hebben ermee te maken: of ze nu omstander zijn, zelf pesten of gepest worden. Daarom lanceert KRO-NCRV de transmediale serie Kappen nou!, gericht op kinderen van 9 tot en met 12 jaar.

De serie volgt Jesse in zijn eerste week op een nieuwe school. Gelukkig maakt hij al snel vrienden, maar niet iedereen in zijn klas is even aardig.

De serie is een doorontwikkeling van de prijswinnende games Iris en Wij zijn LIT en wordt gelanceerd in de Week Tegen Pesten van 17 – 21 september. Naast deze televisieserie komt KRO-NCRV met de allereerste interactieve dramaserie voor Instagram Stories. Op het Instagram kanaal van NPO Zapp volgt de kijker Jesse gedurende de hele week en confronteert hij iedereen met zijn dilemma’s. Welke keuzes zou jij maken? Maar let op… Voor je het weet zit je er midden in!

Waar je op tv dagelijks het televisiedrama kunt volgen vanuit verschillende perspectieven, volg je op de Instagram Stories van NPO Zapp het verhaal vanuit de hoofdpersonage, Jesse. Jesse neemt je mee in zijn eerste schoolweek op een nieuwe school waar hij al snel vrienden maakt, maar waar hij ook voor dilemma’s komt te staan. In het verhaal op Instagram Stories worden kinderen de keuze voorgelegd wat Jesse moet doen in bepaalde situaties. Zo hebben de kinderen invloed op het verhaal.

Tot slot zendt KRO-NCRV op woensdag 19 september om 16.15 uur een livestream uit op het YouTube-kanaal van Zapplive. In deze stream praat presentatrice Saskia Weerstand over het onderwerp pesten met bekende gasten en biedt KRO-NCRV in samenwerking met De Kindertelefoon een directe hulpvraag via WhatsApp. De chat op YouTube biedt tevens de mogelijkheid om met de doelgroep over het onderwerp pesten te praten.

Kappen nou! zie je vanaf maandag 17 september een week lang om 16.55 uur op NPO Zapp.
Jesse kun je volgen vanaf maandag 17 september op het Instagram kanaal van NPO Zapp.
De livestream zie je woensdag 19 september om 16.15 uur YouTube kanaal van Zapplive.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen