KRO-NCRV brengt podcasts van onverfilmde scripts
donderdag 15 augustus 2019

KRO-NCRV brengt podcasts van onverfilmde scripts

KRO-NCRV komt met een serie podcasts waarin bekende acteurs, onder wie Abbey Hoes en Gijs Scholten van Aschat, de rollen spelen uit onverfilmde scenario’s. De filmverhalen, uitgebracht onder de naam Scripts Off Screen, bestaan steeds uit vijf delen en zijn vanaf 30 augustus te beluisteren via iTunes/Apple Podcasts, Stitcher, Google Podcasts, Pocket Casts en de NPO Radio 1 app.

In het eerste onverfilmde script, Fit to Fly, zijn er onder anderen rollen weggelegd voor Scholten van Aschat, Hoes en Dragan Bakema. Het verhaal gaat over een beambte van de marechaussee, die een Romagezin moet terugzenden naar Servië. Schrijver is Saskia Diesing, die in 2014 het drama Nena regisseerde en daar – net als hoofdrolspeelster Hoes – een Gouden Kalf voor won.

Het tweede script heet Mondriaans Victory en werd geschreven als biopic over de bekende kunstenaar. De cast voor die vijfdelige podcast bestaat uit onder anderen Maria Goos, Carly Wijs en Ricky Koole. Schrijver Ger Beukenkamp is vooral bekend door politieke drama’s als De Kroon, Den UylLockheed en Land van Lubbers.

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, BNG Cultuurfonds, Nederlands Letterenfonds, Lira Fonds en NPO Radio 1.

In de eerste helft van oktober vinden de opnamen van een derde editie plaats. Bijna Dood, te beluisteren vanaf 22 november, wordt een psychologische thriller met een paranormaal tintje. Het scenario werd geschreven door Barbara Jurgens, die vorig jaar internationaal succes had met het jeugddrama Vechtmeisje.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen