dinsdag 16 januari 2018

KRO-NCRV brengt Nacht van de Theologie op Facebook

Annemiek Schrijver en Tijs van den Brink presenteren op 23 september de zevende editie van de Nacht van de Theologie. Het evenement vindt dit jaar plaats bij KRO-NCRV in Hilversum.

Tijdens een inhoudelijk en speels avondprogramma wordt het theologisch boek van het jaar bekend gemaakt en de nieuwe Theoloog des Vaderlands verkozen. Aan deze titel is dit jaar voor het eerst een prijs verbonden van 10.000 euro, ten behoeve van een door de winnaar op te zetten project.
 
Cabaretier Freek de Jonge, tv-presentator Leo Blokhuis, Theoloog des Vaderlands Janneke Stegeman, stripmaker Margreet de Heer en reformatiekenner Herman Selderhuis maken hun opwachting in de Nacht van de Theologie.
 
De Nacht van de Theologie zal aanhaken bij 500 jaar Reformatie. Dit jaar is het thema Ieder woelt hier om verandering. Iedereen met belangstelling voor theologie is van harte welkom. Het evenement is te volgen via een liveblog op Facebook van 21.00 uur tot 22.30 uur. Ook wordt er een aantal keren op NPO Radio 5 geschakeld naar het evenement.
 
Voorafgaand aan de nacht vindt het symposium Van Religiestress tot hete hangijzers, godsdienstgesprekken in de 21e eeuw plaats, georganiseerd door de participerende universiteiten en hogescholen. Het symposium staat onder leiding van Jacobine Geel.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen