dinsdag 16 januari 2018

KPN zet Netflix op het menu

KPN is de eerste Nederlandse tv-dienst waarmee zowel traditionele televisie als Netflix kan worden gekeken. KPN voegt Netflix toe aan het interactieve tv-menu. KPN-klanten hebben daarmee geen smart tv, Apple tv of Google Chromecast nodig om de series van de populaire videodienst te streamen.

De Netflix-app is te gebruiken met de inloggegevens die je ook bij het gebruik op de computer invoert. Om dit mogelijk te maken, heeft KPN een overeenkomst gesloten met Netflix. Frank van der Post, Chief Commercial Officier bij KPN, vindt het goed nieuws. “Ons kijkgedrag verandert omdat we steeds meer zelf willen bepalen wanneer we onze favoriete programma’s willen kijken. Dat zie je terug aan de populariteit van Netflix. Met de Netflix-applicatie maken we tv-kijken nog leuker en makkelijker en verbeteren we de gebruikservaring van onze klanten.”

Netflix laat weten blij te zijn met de deal: “Nederlanders zijn fervente Netflix-kijkers. Dankzij onze samenwerking met KPN wordt het nog makkelijker om Netflix aan te zetten.” De Netflix-app wordt eind oktober aangeboden aan de eerste 20.000 klanten, waarna de dienst gefaseerd wordt uitgerold. Ook KPN-dochters Telfort en XS4ALL krijgen de Netflix-app. Eind juni had KPN 1,74 miljoen IPTV-klanten in Nederland en daarmee heeft het een marktaandeel van 28 procent.

Bron: KPN/Broadcast Magazine

Bericht delen