dinsdag 16 januari 2018

KPN start Begin Gemist-service

KPN komt met de dienst Begin Gemist, waarmee klanten een tv-programma opnieuw kunnen starten als ze het begin van een uitzending niet hebben gezien. Voor de publieke zenders is de dienst gratis, voor een aantal commerciële zenders is de dienst betaald.

Begin Gemist werkt vanaf 28 oktober, meldt KPN. Omdat het een software-update vereist van de settopbox die bij Interactieve TV wordt geleverd, zal de dienst niet direct voor iedereen werken, maar gefaseerd beschikbaar komen. KPN zegt hier vijf maanden voor uit te trekken.

Welk bedrag klanten moeten betalen om een uitzending vanaf het begin te laten spelen is nog onduidelijk, maar bij de publieke zenders Nederland 1, 2 en 3 is het kosteloos. Bij programma’s van RTL 4, 5, 7 en 8, SBS 6, Veronica en Net 5 zal KPN echter geld gaan vragen als de Begin Gemist-optie wordt geactiveerd. Bovendien zal het niet werken bij alle programma’s: KPN zegt samen met de deelnemende tv-zenders te besluiten bij welke programma’s de dienst zal functioneren.

De Begin Gemist-dienst moet werken met een druk op de knop, terwijl programma’s die het ondersteunen herkenbaar zijn aan het logo van Begin Gemist in de EPG. KPN zegt de eerste te zijn met een dergelijke dienst in Nederland.

Bron: KPN/Broadcast Magazine

Bericht delen