Dinsdag 16 januari 2018

KPN Presenteert duikt in sportzomer

KPN presenteert de komende weken een aantal nieuwe sportprogramma’s. Met de Olympische Spelen, Tour de France en Wimbledon in het vooruitzicht, krijgen klanten van KPN ‘een verfrissende kijk op sport’ voorgeschoteld. Dat gebeurt onder andere in Me, Myself & Rio, een zesdelige reeks over zes Olypische sporters en een documentaire over wielrenster Marianne Vos.

 

De programma’s zijn allemaal te zien via KPN Presenteert, de online kijkdienst voor KPN-abonnees. Daar is ook Clubhuis 16 te zien, het sportprogramma waarin Filemon Wesselink het échte verhaal uit échte sporters probeert te krijgen. Omdat Wesselink de komende weken vanuit Frankrijk verslag doet van de Tour de France en voor Me, Myself & Rio afreist naar Brazilië, neemt Markt Tuitert de komende weken de presentatie van hem over.

Wesselink: “Ik vind het moeilijk om het stokje over te dragen. Toen ik jong was, keek ik altijd naar Holland Sport, een programma waaruit een intense liefde voor sport bleek. Veel sportprogramma’s worden steeds commerciëler en sensationeler. Met Clubhuis 16 vaart KPN gelukkig tegen die koers in. Het is mijn droomprogramma. Het is dus klote dat ik naar de Tour moet en Mark mijn rol overneemt. Hoewel…”

De Tour de France en de Olympische Spelen ook uitgebreid aan bod in InCycle.nl, het KPN-programma dat de wielersport van binnen en buiten belicht. En in Onze Helden, een serie korte documentaires over Nederlandse topsporters van Barbara Barend. Het afgelopen jaar volgde zij dertien Olympische sporters als Epke Zonderland, Kiki Bertens en Dorian van Rijsselberghe. De kijker krijgt een uitgebreide blik in hun leven en zien hoe zij zich voorbereiden op de spelen.

Barend maakte samen met Jasper Faber bovendien een documentaire over Marianne Vos, de wielrenster die tien jaar lang niet te kloppen was, maar vorig jaar totaal instortte. Inmiddels is ze weer op de fiets gestapt en zelfs kandidaat voor goud in Rio. De film wordt in de eerste week van augustus uitgezonden op kanaal 18 en is vanaf dat moment ook on demand beschikbaar.

In Me, myself en Rio volgen Thijs Zonneveld en Filemon Wesselink vier olympische en twee paralympische sporters voor, tijdens en na de spelen. Tom Dumoulin, Jeffrey Hoogland, Frank de Wit, Nouschka Fontijn, Jiske Griffieon en Olivier van de Voort maken stuk voor stuk kans op een medaille. Rond ieder van hen worden twee afleveringen gemaakt die vanaf 27 juli worden uitgezonden en on demand beschikbaar zijn.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen