dinsdag 16 januari 2018

KPN Presenteert BABS

Met Annet Malherbe, Bianca Krijgsman en Joke Tjalsma spelen naast Diederik Ebbinge de hoofdrollen in BABS, de Nederlandse feelgood-serie die vanaf 9 december te zien is op KPN Presenteert. Een aantal afleveringen is vanaf dan ook tijdelijk online voor iedereen te zien via www.kpn.com/presenteert.

BABS gaat over Loek Nieuwenhaag (Ebbinge) die mensen trouwt als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgelijke Stand (BABS). Hij is populair als BABS omdat hij de look alike is van de bekende acteur Anton Faber (een dubbelrol voor Ebbinge). Loek is ontdekt door look alike-agency Look-a-Layla, het bureau van de chaotische Layla van Weteren, gespeeld door Annet Malherbe. Loeks succes is van groot belang voor Layla’s business. Het begint nét te lopen als Anton Faber een misstap maakt.

Bianca Krijgsman speelt Anneke Bol, de ex van Loek. Anneke is juf op de basisschool. Ze zou zo graag groots en meeslepend willen leven. Anneke maakt zich los van Loek. Alsof hij de vertegenwoordiging van saaiheid is, alsof ze dat uit zou kunnen bannen door hém uit te bannen. Ze komt erachter dat ze Loek meer mist dan ze had gedacht.

Joke Tjalsma speelt Marian Nieuwenhaag, de moeder van Loek. Loek is het resultaat van een wilde periode uit Marians leven. Zijn vader is nooit in beeld geweest. Maar laten we zeggen dat Loek zijn hang naar regelmaat in ieder geval niet van zijn moeder heeft. Loek trekt tijdelijk bij Marian in. Even is dat leuk maar moeder en zoon zijn zo verschillend. Het kan niet anders dan tot botsingen leiden.

De regie van BABS is in handen van Rita Horst (De Daltons, Iep, Moeder, ik wil bij de revue). Het scenario is onder andere geschreven door Lineke van den Boezem (Taart, Noord/Zuid). De serie wordt geproduceerd door Column Film, in 1999 opgericht door Gijs van de Westelaken en Theo van Gogh. Producent voor BABS is Chantal van der Horst (Vlucht HS13).

Bron: KPN/Broadcast Magazine

Bericht delen