dinsdag 16 januari 2018

KPN partner IFFR Live 2015

KPN zal de wereldpremière van de film The Sky Above Us van Marinus Groothof presenteren. De film wordt live uitgezonden op iTV en tegelijk in meer dan 36 bioscopen in Europa vertoond.

KPN is de nieuwe partner van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) Live 2015. Tijdens IFFR Live gaan films simultaan op het festival en in 36 Europese bioscopen in première. The Sky Above Us is de vijfde titel in dit vernieuwende project en wordt als enige ook live in Nederland op televisie uitgezonden.

Voor- en achteraf kan het publiek in de bioscoop en achter de televisie de filmmakers via een live-verbinding zien en via Twitter deelnemen aan een Q&A-sessie. IFFR Live biedt zo een kans om op afstand een festivalpremière van dichtbij te ervaren.

Marnix Laurs, Head of Content KPN: “We zijn trots op deze innovatieve samenwerking met IFFR. KPN werkt constant aan een zo aantrekkelijk mogelijk content aanbod voor zijn klanten. Door deze samenwerking krijgen de KPN klanten een mogelijkheid om ook vanuit huis het IFFR gevoel te beleven.”

De wereldpremière van The Sky Above Us is op woensdag 28 januari 2015 om 19.00 uur in de Grote Zaal van de Rotterdamse Schouwburg. Tegelijkertijd is de film kosteloos op interactieve TV (iTV) van KPN te zien. Na de première wordt de film tegen betaling via Videotheek Thuis van KPN aangeboden.

The Sky Above Us is een authentiek, eigentijds drama over de bombardementen op Belgrado in 1999. Regisseur Marinus Groothof won in 2009 een Gouden Kalf voor Beste Korte Film voor Sunset From A Rooftop. Deze film vertegenwoordigde Nederland vervolgens tijdens de Academy Awards. In 2011 werd Groothof geselecteerd voor de Berlinale Talent Campus met The Sky Above Us.

Bron: KPN

Bericht delen