Dinsdag 16 januari 2018

KPN maakt Google Glass prototype voor iTV

KPN en Accenture Video Solution hebben een prototype ontwikkeld voor de inzet van Google Glass voor interactieve televisie. De bedrijven demonstreren volgende week tijdens het World Mobile Congres in Barcelona drie manieren om het prototype in te zetten.

De eerste toepassing is als geavanceerde afstandsbediening waarmee de kijker zenders selecteert, het volume aanpast, pauzeert en beeld vooruit- en terugspoelt. De afstandsbediening is platformonafhankelijk.

Ook kan Google Glass worden gebruikt als tweede scherm zodat programma’s een extra dimensie krijgen. Statistieken en uitslagen van live sportwedstrijden zijn dan binnen handbereik naast het terugkijken van hoogtepunten uit de wedstrijd.

De derde toepassing is TV Everywhere. De kijker selecteert een programma dat is opgeslagen in de cloud. Terugkijken kan op een later moment via Google Glass of een ander apparaat.

Bij deze gebruiksmogelijkheden kunnen kijkers gebruik maken van KPN’s iTV. Hoewel dit ‘proof of concept’ niet ontwikkeld is als commercieel product, willen beide bedrijven de mogelijkheden en potentie van bruikbare technologieën voor televisiekijkers verkennen en verder onderzoeken.

Diederik Rosenbaum, directeur TV bij KPN: “We kijken constant naar nieuwe diensten voor onze klanten waarmee we ons kunnen onderscheiden. Eerder hadden we al de primeur op de Nederlandse tv-markt met innovatieve diensten zoals 4G, tv op mobiele apparaten en Begin Gemist-TV. Dit concept is het meest recente idee dat wij onderzoeken om de tv-ervaring van onze klanten te verrijken.”

Bron: KPN

Bericht delen