Dinsdag 16 januari 2018

KPN komt met tv op iPad en laptop

KPN breidt zijn Interactieve TV dienst uit naar de iPad en laptop. Klanten kunnen hier alleen gebruik van maken in en om het eigen huis. Voorlopig worden twintig zenders via de dienst aangeboden, waaronder de kanalen van de publieke omroep, SBS en RTL. Ook onder meer BBC World News, CNN en SlamTV zijn beschikbaar. Voor de kinderzenders JimJam en Studio 100 TV is een extra betaald pakket nodig.

Het bedrijf verwacht het aanbod in de nabije toekomst te kunnen uitbreiden, onder meer met de reguliere BBC-zenders. Gesprekken daarover zijn nog gaande. In iTV Online is ook Programma Gemist opgenomen, waarmee abonnees on demand uitzendingen kunnen terugkijken. Verder is het mogelijk om via de dienst een film te huren uit de catalogus van Videoland, die zo’n tweeduizend titels omvat.

Abonnees kunnen verschillende programma’s tegelijk bekijken op verschillende apparaten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op tv naar een sportwedstrijd te volgen, terwijl een ander gezinslid op een iPad een film bekijkt. KPN brengt bij de introductie op 15 september ook een iPad-app voor de nieuwe dienst uit. De mogelijkheden van de app zijn beperkter dan die van de browserversie, die op desktops en laptops te gebruiken is, maar het bedrijf streeft ernaar om de verschillen ‘snel op te heffen’.

Bron: KPN/Nu.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen