Lintjes voor Edwin Evers, Rotjoch en Caroline Tensen
donderdag 26 april 2018

Lintjes voor Edwin Evers, Rotjoch en Caroline Tensen

Edwin Evers, Angelo Diop, beter bekend als Rotjoch, en Caroline Tensen hebben donderdag een Koninklijke onderscheiding in ontvangst genomen. Zij zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Evers werd vanochtend uit zijn show gehaald om het lintje zelf op te halen. Frank Dane nam zijn show over. Evers haalde in het verleden onder meer geld op voor het Ronald McDonald Kinderfonds en is actief als ambassadeur van Unicef Nederland.

Rotjoch ontvangt de onderscheiding voor zijn bijdrage aan de Nederlandse samenleving. Met het BNNVARA-programma 101Barz heeft hij veel beginnende artiesten een podium gegeven waardoor ze konden doorbreken en hun stem laten horen. Daarnaast krijgt hij de onderscheiding voor het coachen en begeleiden van jong hiphoptalent en de steun en support die hij jongeren biedt die het moeilijk hebben in de samenleving.

Ook Caroline Tensen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is vooral bekend van het programma Eén tegen 100, maar Tensen was daarvoor al jaren actief voor onder meer RTL4. Daarnaast is ze sinds 2000 ambassadeur en vrijwilliger bij Orange Babies, een organisatie die zich inzet voor zwangere vrouwen met het hiv-virus.

Naast Evers, Rotjoch en Tensen kregen meer bekende Nederlanders een lintje. Onder anderen Michael van Gerwen, acteur John Leddy, journalist Jeroen Wielaert, oud-politici Tanja Jadnanansing (PvdA) en Laetitia Griffith (VVD), zangeres, cabaretière en actrice Jenny Arean en striptekenaar Eric Heuvel.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen