KINK benoemd tot beste online station
woensdag 9 oktober 2019

KINK benoemd tot beste online station

KINK, de alternatieve radiozender die dit jaar na acht jaar weer terugkeerde onder leiding van Michiel Veenstra, is woensdag uitgeroepen tot beste online radiostation. Ook Domien Verschuuren en zijn podcast viel in de prijzen bij de Online Radio Awards.

‘KINK is al binnen enkele maanden na de lancering een belangrijke inspirator geworden van nieuwe alternatieve muziek in Nederland’, luidt het juryoordeel.

‘De initiatiefnemers hebben flink geïnvesteerd om een volwassen station neer te zetten met een professioneel geluid en dat is goed te horen. KINK is daarmee hét ultieme voorbeeld hoe een station, zonder FM-frequentie, het verschil kan maken.’

Domien Verschuuren werd benoemd tot beste presentator voor zijn Man Man Man, de podcast. Deze werd ook verkozen tot beste podcast, die naast Verschuuren gepresenteerd wordt door Bas Louissen en Chris Bergström.

Sjors Fröhlich is uitgeroepen tot online radio ambassadeur 2019. De hoofdredacteur van BNR wordt geprezen om zijn interactiviteit met de luisteraars. ‘Hij durft met zijn kleine station grote stappen te nemen op het gebied van podcasting en radio-innovatie.’

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen