Dinsdag 16 januari 2018

Kinder Media Awards 2016 in Beeld en Geluid

De tablet of smartphone als extra gezinslid, daar lijkt het steeds vaker op. Baby’s, dreumesen, peuters en kleuters swipen gemakkelijk en ogenschijnlijk vaardig door kinderapps op de verschillende apparaten die in huis aanwezig zijn.

Geboeid door felle kleuren en vrolijke geluiden, spelen ze spelletjes, lezen ze digitale prentenboekjes en kijken ze aandachtig naar YouTube-filmpjes en televisieprogramma’s.

Maar hoe ‘normaal’ dit soort taferelen ook lijken, voor ouders en opvoeders roept het in toenemende mate vragen op over mediaopvoeding. Daarom organiseert Mediawijzer.net jaarlijks de campagne Media Ukkie Dagen. De Media Ukkie Dagen hebben tot doel om opvoeders en professionals te ondersteunen bij de mediaopvoeding van kinderen van 0 tot en met 6 jaar. In 2016 loopt de campagne tot en met 8 april.

Onderdeel van de Media Ukkie Dagen is de uitreiking van de Media Ukkie Award: de beste app voor kleuters en peuters. Deze wordt uitgereikt tijdens de Kinder Media Awards op donderdag 7 april 2016 in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Bron: Beeld en Geluid/Broadcast Magazine

Bericht delen