dinsdag 16 januari 2018

Kijker bepaalt bij vernieuwd RTL XL

De kijker is vanaf 1 oktober in control bij het vernieuwde RTL XL. Het online videoplatform lanceert een compleet nieuwe site en app die de gebruiker de mogelijkheid biedt zijn persoonlijke kanaal samen te stellen.

Het nieuwe design onderstreept dit nog eens: een digitale stijl die zich aanpast aan de kijker, zender, het programma of de RTL-ster.

Patrick Klink, Manager Product & Technology bij RTL Nederland: “Met de vernieuwing van RTL XL omarmen we de mogelijkheden van online: bijna 17 miljoen mensen betekent 17 miljoen kanalen. Iedere gebruiker kan de RTL XL-app naar zijn eigen hand zetten. De gebruiker kan het design aanpassen aan zijn favoriete kleur en ook het videoaanbod volgt de persoonlijke voorkeuren. De app geeft continu verrassende aanbevelingen en stelt samen met de gebruiker zijn ideale tv-ervaring samen. Hoe intensiever de kijker de app gebruikt, hoe persoonlijker zijn videoaanbod wordt.”

Met behulp van de second screen functionaliteit in de RTL XL-app kunnen kijkers steeds meer live met programma’s meespelen of zelfs meepraten. Gewoon thuis vanaf de bank. Klink licht toe: “We bieden interactie bij programma’s die daar geschikt voor zijn, zoals RTL Autovisie en Carlo’s TV Café (vanaf 11 oktober). Kijkers kunnen met deze functionaliteit bijdragen aan het gesprek op televisie en invloed uitoefenen op de inhoud van programma’s. Hiermee verrijken we de vertrouwde televisie-ervaring en verenigen we live televisiekijken met het online kijken van je favoriete programma’s.”

Triple IT en het designbureau Wunder ondersteunden RTL XL in de ontwikkeling van de nieuwe apps en site vanuit de gedachte dat RTL XL de kijkers, zenders, programma’s en sterren met elkaar verbindt. RTL XL is levendiger geworden met een handgeschreven lettertype en veel kleur, waarin de veelzijdigheid van de kijkers, maar ook van de zenders en de programma’s terugkomt.

Sinds donderdag 1 oktober is het vernieuwde RTL XL beschikbaar op desktop en iOS. In november 2015 wordt de vernieuwde Android versie gelanceerd. RTL XL Premium klanten die gebruikmaken van een iPhone of iPad kunnen in de vernieuwde app video’s streamen met Chromecast.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen