Kelderklasse 15 geeft uniek inkijkje in amateurvoetbal
woensdag 12 december 2018

Kelderklasse 15 geeft uniek inkijkje in amateurvoetbal

In Kelderklasse 15 maak je vanaf 2 januari door de ogen van Daan Boom in tien afleveringen kennis met amateurvoetbal in zijn puurste vorm. Is het veld bevroren? Komt de tegenstander wel opdagen? En waar zijn mijn voetbalschoenen? Zomaar een opsomming van de problemen binnen het amateurvoetbal.

Daan, die zichzelf een wandelende cocktailprikker met twee linkerbenen noemt, wordt logischerwijs nooit opgesteld. Dat geeft hem de kans om de lange weg naar het kampioenschap met zijn camera te volgen. Je krijgt op deze manier een prachtige kijk op de sportieve en verbindende vrije tijdsbesteding van Nederland; het amateurvoetbal op de zondag.

Naast alle perikelen van wat er op een gemiddelde mannenzondag gebeurt, staat in elke aflevering één teamgenoot centraal. Zo maak je onder andere kennis met Arie. Zijn grootste specialiteit? Missen voor open goal. En coach Rubbe? Hij maakt zijn opstelling op een bierviltje de avond ervoor in de kroeg. Daan volgt zijn teamgenoten op het werk, thuis en natuurlijk op de club.

Mediadirecteur Jochem de Jong: Kelderklasse 15 is een verrassende en herkenbare serie voor iedereen. Door Daans ogen en met zijn persoonlijke commentaar zie je de passie van het elftal en daarmee de sociale kracht van het amateurvoetbal. Je kunt niet anders dan van deze mannen houden. Zelfs als je niets met voetbal hebt.”

De serie wordt vanaf 2 januari wekelijks geplaatst om 15.00 uur op het YouTube-kanaal van NPO3 en NPO3.nl.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen