dinsdag 16 januari 2018

Kassa Panel App wint award

De Kassa Panel App heeft de Horizon Interactive Award gewonnen in de categorie Mobile Apps/Entertainment. De Horizon Interactive Awards vormen een prestigieuze, internationale competitie voor mediaorganisaties.

Er worden prijzen uitgereikt voor de beste websites, video’s, online advertenties en mobiele applicaties. Elk jaar beoordeelt de jury in de Verenigde Staten duizenden inzendingen uit de hele wereld.

Het Kassa Panel is hèt consumentenplatform bij uitstek. Iedere zaterdag kunnen kijkers via het tweede scherm interactief meedoen met Kassa. Via het Kassa Panel is het mogelijk mee te stemmen in peilingen, producten te beoordelen en een mening te geven over gasten in de uitzending.

Kassa-presentator Brecht van Hulten: “Dit is natuurlijk een fantastisch resultaat. We hebben ons sterke Kassa-televisiemerk vernieuwd vanuit digitale interactie. En dat wordt nu zelfs internationaal erkend!” Rutger Verhoeven, hoofd Nieuwe Media bij de VARA: “Deze prijs is het bewijs dat je met digitaal denken een bestaand tv-format kunt versterken en verrijken. Een mooi compliment voor iedereen die er aan meewerkte.”

De Kassa Panel App kwam tot stand door een samenwerking van verschillende partijen. De Kassa-redactie maakte in het bestaande programma ruimte voor interactie met de kijker. VARA Nieuwe Media sloeg de brug van de traditionele tv-beleving naar de online wereld. GreenBerry verzorgde het concept en design voor de app. Ex Machina was verantwoordelijk voor de bouw en de training van de redactie om de app live te bedienen. OOiP heeft het non-live gedeelte van de app gebouwd.

Bron: VARA/Broadcast Magazine

Bericht delen