Kandidaten We Stoppen! gepresenteerd via Zorg.nu
Dinsdag 16 januari 2018

Kandidaten We Stoppen! gepresenteerd via Zorg.nu

De eerste kandidaten zijn al bekend, maar er zijn nog enkele plaatsen vrij in online experiment We Stoppen! Een uniek sociaal experiment waarbij 50 zware rokers in oktober, Stoptober-maand, hun laatste sigaret doven en zich daarbij vijf dagen laten opsluiten in een oude kazerne.

Hun doel: de maand oktober rookvrij doorkomen en daarna voorgoed gestopt blijven. Aanmelden kan via zorg.nu/westoppen. De eerste kandidaten van het online experiment zijn al bekend. Laurens wil niet langer ‘die gezellige rokende leraar’ zijn. Silvia wil dolgraag een tweede kind, maar roken bemoeilijkt het zwanger worden.

Claire’s stem dwingt haar definitief afscheid te nemen van de sigaret en kunstenaar Don wil na veertig jaar roken ‘zijn vrijheid terug’. Mensen kunnen via deze link al kennis met hem maken. De komende weken worden er via de AVROTROS website Zorg.nu dagelijks kandidaten gepresenteerd uit We Stoppen!, een productie van LND Media.

Ook via ad.nl (web en app) worden diverse kandidaten uit het STOP-huis komende weken op de voet gevolgd. Met We Stoppen! wil Stoptober, een initiatief waarin diverse gezondheidsbevorderende organisaties samenwerken, rokers laten ervaren dat samen stoppen heel positief en verbindend kan werken.

De stoppers zijn van 1 tot en met 5 oktober voor rokers én niet-rokers thuis te volgen via een live stream en via dagelijkse online updates op Zorg.nu/westoppen. Daar kunnen mensen die niet in het huis willen, maar wel willen stoppen, ook terecht voor dagelijkse steun en tips. Belangstellenden kunnen het laatste We Stoppen! nieuws nu al volgen op de Facebookpagina.

Bron: LND Media

Bericht delen