Kalvijn nummer 1 in de YouTube 100
donderdag 7 maart 2019

Kalvijn nummer 1 in de YouTube 100

Uitgeverij FC Klap brengt alweer voor het derde jaar op rij de YouTube 100 uit, een boek met de beste 100 Nederlandse YouTube-kanalen van het afgelopen jaar. Na Dylan Haegens en StukTV is Kelvin Boerma – oftewel Kalvijn – de nieuwe nummer 1.

“Potverdikkie, wat fantastisch! Ik voel me zwaar vereerd, ben écht superblij! Het is heerlijk om op nummer 1 te staan. Ik vind het een eer en ik vind het top”, reageert Kelvin Boerma op zijn uitverkiezing. “Dit is echt een vakprijs, met een jury en alles. Het is een prestatie om groot te worden op YouTube, maar van deze kenners waardering krijgen, is óók heel belangrijk.”

Kelvin Boerma is een YouTuber van het eerste uur, die in 2010 begon met het maken en uploaden van video’s. Hij is een van de oprichters van het VEED Festival en de VEED Awards. In 2018 schoot hij door de grens van 1 miljoen abonnees. De jury vond dat zijn video’s in 2018 van uitzonderlijke kwaliteit waren. Kelvin scoorde veel views met series als Een week leven als…, Gekkenwerk en Van € 1,- naar € 1.000,-. Ook zijn roasts werden goed bekeken. Volgens de jury is Kelvin iemand die zich non-stop blijft vernieuwen en altijd bezig is met de kwaliteit van zijn video’s.

Kelvin vindt het fijn om aan te tonen dat je niet per se een miljoenenindustrie achter je hoeft te hebben om kwaliteitsvideo’s te maken. “Ik doe dat gewoon met mijn eigen, kleine team. Ik wil video’s maken waarvan kijkers denken: jezus, heeft die blonde dude dat echt gemaakt?!” Opvallend detail: Nina Warink, de vriendin van Kelvin, staat op nummer 100 in de lijst. Kelvin: “Ik ben supertrots op haar, ze is heel lekker bezig. Als ’t aan mij ligt, volgt Nina me ooit op als nummer 1.”

Het boek de YouTube 100 is verschenen op 6 maart en is zowel online (onder meer op bol.com) als in de boekwinkels te koop.

Dit is de jury van de YouTube 100: Renée Snaak (Divimove), Geert Doek (Towel Media), Bas van Teylingen (Online Cookie Collective, TubeSchool), Ben Spanjaard (Fanalists), Talisia Misiedjan (A Million Faces), Oane Born (FC Klap/YouTube 100) en Marije van Weert (RTL MCN).

Bron: BM

Bericht delen