dinsdag 16 januari 2018

Kakhiel maakt serie voor 3LAB

Kakhiel maakt furore op Facebook en Instagram. Ondanks de honderdduizenden fans is de identiteit van de creatieve maker geheim gebleven. Nadat hij vorig jaar succesvol zijn eerste stappen zette in de richting van bewegend beeld met de Edison winnende videoclip voor Marco Borsato, komt hij nu bij de VPRO met zijn eerste webserie Vriende. Deze is later ook op televisie te zien.

Vriende is een must-see mix tussen Friends, Achter Gesloten Deuren, The Bold and the Beautiful en een slechte documentaire voor een regionale televisieomroep, maar dan op internet met minder budget”, aldus Kakhiel. De regie van de reeks is in handen van Noël Loozen.

In Vriende volgen we de vijftigjarige Patrick die samen met zijn doodzieke moeder Ria een eenvoudige arbeiderswoning in een gezellig volksbuurtje bewoont. Patrick is een jongen met een grote bek en een klein hart die goed voor zijn zieke moeder zorgt; hij geeft haar sherry, steekt haar peuken aan en zorgt ervoor dat de zuurstofslangetjes niet uit haar neusgaten vallen. Ria heeft volgens de dokter niet lang meer te leven. En omdat ze al vanaf de geboorte van Patrick niet meer heeft gelachen, besluit Patrick hier iets aan te doen: hij gaat een sitcom maken om zijn moeder nog één keer in haar leven te laten lachen. Dit doet hij samen met drie vrienden (Willem, Arie en Joop) en een goedkope camera in zijn achtertuin. Lukt het Patrick om Ria nog één keer te laten lachen?

Vriende is vanaf 24 september dagelijks te zien op npo3lab.nl en vanaf 18 oktober wekelijks op NPO3 in het nieuwe 3LAB tv-programma.

Klik hier voor een voorproefje.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen