Juichcape van Jumbo in reclame van Albert Heijn
zondag 13 juni 2021

Juichcape van Jumbo in reclame van Albert Heijn

Albert Heijn heeft met een reclamespot briljant gereageerd op de rel die eerder deze week ontstond rond de commercial van concurrent Jumbo.

De KNVB probeerde tevergeefs om de EK-reclame van die supermarktketen van de televisie te krijgen, dan wel te laten aanpassen. De spot met de Snollebollekes en de populaire juichcape was volgens de voetbalbond te veel gelinkt aan het EK, terwijl de Albert Heijn een officiële partner is.

In de korte commercial die zaterdag verscheen op het YouTube-kanaal van Albert Heijn is de vader uit de reclames van de supermarktketen te zien. Eerst zien we hem met de stickers en tatoeages die je kunt sparen bij AH. Maar dan zien we dat hij het geluksbroekje uit de Bavaria-reclame draagt, vervolgens doet hij het Heineken Oranje-shirt goed en slaat hij de zo gewraakte juichcape van de Jumbo om. Ook stapt de man in de knaloranje slippers van de Lidl. De boodschap van de reclame: ‘Samen gaan we voor één doel. Alles voor Oranje!’ De video is gemaakt door Boomerang Agency.

Bron: AD/BM

Bericht delen