Dinsdag 16 januari 2018

Journaals Omroep Zeeland via YouTube geen succes

Bijna niemand blijkt via YouTube te kijken naar de videojournaals van Omroep Zeeland en de Provinciale Zeeuwse Courant. Bij de Nieuwsflits van Omroep Zeeland is het droefenis: De Moordzaak in Nieuwdorp trok slechts 17 kijkers. De meting van kosmische straling bij de Rede in Terneuzen: 2 kijkers. En Zeeuwen die zich storen aan onnodige openbare verlichting kwam evenmin verder dan 2 kijkers die de moeite namen om het filmpje te bekijken.

Zeelandin2minuten (Z2) van de Provinciale Zeeuwse Courant is via YouTube ook al geen hit. Op 28 oktober namen slechts 116 kijkers de moeite om het programma te bekijken. Dat is teleurstellend. Temeer omdat de krant van het Stimuleringsfonds voor de Pers een subsidie van ruim 220.000 euro heeft gekregen voor het videonieuwsprogramma Z2.

Omroep Zeeland laat Broadcast Magazine ter nuancering het volgende weten: “Omroep Zeeland brengt zijn berichten , inclusief de nieuwsflits, op zoveel mogelijk plaatsen, waaronder de eigen (mobiele) website, de nieuwe Omroep Zeeland app, de site Zeelandnet.nl en het eigen YouTube kanaal. Dit laatste kanaal is een recente toevoeging en verkeert nog in de testfase. Doordat bijvoorbeeld nog geen metadata en trefwoorden worden toegevoegd is het bericht via YouTube moeilijker te vinden en het aantal hits dus lager. Wij zijn ons bewust van het feit dat niet alle kanalen even populair zijn bij onze kijkers en luisteraars, maar zien dit als een extra service.”

Bron: Zeeland.blog/Broadcast Magazine

Bericht delen