Dinsdag 16 januari 2018

Joop.nl vergelijkt Wilders met Hitler

Geert Wilders zegt dat het “ongepast en ziekelijk demoniserend” is dat hij op de VARA-site Joop.nl in een tabel wordt vergeleken met Adolf Hitler. Dat laat de PVV-leider volgens persbureau Novum vanuit het buitenland weten in reactie op een artikel op het links georiënteerde weblog. Het bewuste artikel ‘De ironie van de hypocrisie’ is geschreven door Michael Blok, voormalig voorzitter van GroenLinks in Amsterdam-Oost.

Blok schrijft dat hij het vreemd vindt dat er een taboe is op vergelijkingen met de oorlog en met Adolf Hitler. Aan de hand van 37 kenmerken vergelijkt hij daarop Wilders en andere politici als Mahatma Ghandi en Wim Kok, met Hitler. Dertig keer komen Wilders en de leider van Nazi-Duitsland overeen, Ghandi zes keer en Wim Kok slechts één keer omdat hij, net als Hitler, op democratische wijze aan de macht kwam.

Wilders vindt het stuk “te walgelijk voor woorden”. “En weer is het de VARA die dus echt structureel bezig is met een ongekende hetze tegen de PVV en mijzelf”, meldt Wilders.

Bron: NRC/Broadcast Magazine

Bericht delen