Jongeren praten in Real Talk over online ‘exposen’
dinsdag 16 januari 2018

Jongeren praten in Real Talk over online ‘exposen’

Intimidatie en haatzaaien lijken steeds vaker voor te komen in het online gedrag van jongeren. Een naaktfoto is bijvoorbeeld zo de wereld in geslingerd via chatgroepen als Telegram. Er zijn steeds meer gevallen bekend van meisjes die hiervan slachtoffer zijn geworden. Een ander voorbeeld: rapper Boef die voor ophef zorgde toen hij in zijn vlog vrouwen ‘kechs’ (hoeren) noemde. 

Vanavond gaan jongeren over deze onderwerpen met elkaar in discussie in Real Talk, op YouTube, vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De discussie is een initiatief van Mashup, het YouTube-kanaal van de NOS. De avond wordt gepresenteerd door de redacteuren Roel van Niekerk en Nisrine Sahla.

Wiens schuld is het wanneer jouw naaktfoto wordt gelekt (geëxposed)? Waar ligt de grens, als het gaat om delen van gevoelig fotomateriaal? Hoe ga je eigenlijk met elkaar om, online en offline? Ook wordt er donderdagavond gepraat over rapper Boef. Kan het wat Boef heeft gezegd over vrouwen? Wanneer noem je iemand een kech? Jongeren worden zelf aan het woord gelaten over zaken waar zij dagelijks mee te maken hebben. Er wordt besproken waar volgens hen de kern van het probleem ligt en waar de oplossing gezocht kan worden.

Aan de discussie is vanaf 20.00 live deel te nemen via YouTube en Instagram.

Bron: NOS/BM

Bericht delen