John van den Heuvel maakt Moorddossier Holleeder voor Videoland
dinsdag 15 januari 2019

John van den Heuvel maakt Moorddossier Holleeder voor Videoland

Het langlopende proces tegen Willem Holleeder is maandag hervat in de rechtbank in Amsterdam. Holleeder staat op dit moment terecht voor vijf verschillende moorden en één geval van doodslag.

Exclusief voor de Videolanddocumentaire Moorddossier Holleeder onthulden nabestaanden aan misdaadverslaggever John van den Heuvel de afgelopen maanden hun diepste gevoelens en emoties over de moorden op hun geliefden. Voor de allereerste keer doet Sonja Holleeder voor de camera háár verhaal over leven met Cor van Hout, twee moordpogingen en de uiteindelijk fatale aanslag.

Ook April van der Bijl – dochter van Thomas van der Bijl – en Ferry de Kok, een goede vriend van John Mieremet, vertellen openhartig over de moorden, die hun levens ingrijpend hebben veranderd. Deze onthullende maar ook aangrijpende gesprekken en reconstructies zijn vanaf woensdag 23 januari bij Videoland te zien in de documentaire Moorddossier Holleeder.

John van den Heuvel geeft in de 50 minuten durende documentaire inzicht in de zes liquidaties waar Holleeder van wordt verdacht. Op de plaatsen delict reconstrueert hij de onderwereldmoorden aan de hand van politiedossiers en eigen onderzoek. In de interviews vertellen April van der Bijl en Sonja Holleeder waarom zij ervan overtuigd zijn dat Holleeder verantwoordelijk is voor de moorden op Thomas van der Bijl en Cor van Hout.

Ferry de Kok was op het moment van de moord op John Mieremet met hem in Thailand. Ook De Kok gaat in op de rol van Holleeder bij de vermoedelijke moord op zijn vriend. Samen met Van den Heuvel gaat De Kok voor de allereerste keer terug naar de plek van de liquidatie, in het Thaise Pattaya. Een paar uur voor de moord sprak Van den Heuvel Mieremet nog telefonisch. Ook dit gesprek is te horen in de documentaire. Daarnaast spreekt de misdaadverslaggever zelf voor het eerst over een gewelddadige inbraak bij hem thuis – volgens Van den Heuvel uitgevoerd door mannen van Holleeder.

John van den Heuvel over Moorddossier Holleeder: “In de strafzaak tegen Holleeder gaat het natuurlijk vooral om droge feiten en de juridische onderbouwing van de bewijzen. Deze documentaire toont juist hoeveel leed de moorden tot op de dag van vandaag veroorzaken bij vrienden en nabestaanden.”

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen