Jeugdroman Brief voor de Koning wordt Netflix-serie
donderdag 12 juli 2018

Jeugdroman Brief voor de Koning wordt Netflix-serie

Netflix gaat een van de meest geliefde jeugdromans van ons taalgebied laten verfilmen: De Brief voor de Koning van Tonke Dragt.

Netflix maakt van de bestseller een Engelstalige televisieserie waarvoor de opnamen in Praag en Nieuw-Zeeland zullen plaatsvinden. Van De Brief voor de Koning is in 2008 al een Nederlandse speelfilm gemaakt onder regie van Pieter Verhoeff, die in internationaal opzicht amper de aandacht trok. Ook bestaat er een musicalversie van het boek. In 2004 kreeg de bestseller de eenmalig uitgereikte onderscheiding Griffel der Griffels, als het beste boek dat ooit een Gouden Griffel had gewonnen.

Initiatiefnemer voor de serie is het productiebedrijf FilmWave van Paul Trijbits. Hij bracht de uitgever en Netflix bij elkaar. “Samen met schrijver Will Davies, die meewerkte aan onder meer How to train Your Dragon, hebben we een bewerking gemaakt. Bij Netflix bestaat veel behoefte aan verhalen die mikken op een familiepubliek. Daar voldoet dit boek met een gegeven als verantwoordelijkheid nemen voor je eigen beslissingen prima aan. Het zijn thema’s van alle tijden.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen