dinsdag 16 januari 2018

Jeugdjournaal lanceert nieuws-app voor kinderen

Het NOS Jeugdjournaal lanceert woensdag de eerste volledige nieuws-app voor kinderen in Nederland. Met de nieuwe Jeugdjournaal-app kunnen kinderen snel, gemakkelijk en op elk moment van de dag nieuwsvideo’s en uitzendingen van het NOS Jeugdjournaal terugkijken, reageren op stellingen of een weerfoto insturen.

De app is beschikbaar voor Android smartphones en tablets en gratis te downloaden via jeugdjournaal.nl/app.

Met de NOS Jeugdjournaal-app kunnen kinderen snel het laatste Jeugdjournaalnieuws checken. Ze kunnen meepraten over het nieuws door te reageren op stellingen of vragen te stellen. Ook kunnen ze hun weerfoto insturen. “Het NOS Jeugdjournaal is al ruim 33 jaar voor vele kinderen dé plek waar ze hun dagelijkse portie nieuws vandaan halen. Ooit zijn we begonnen met één tv-uitzending per dag, die je maar op één moment op de dag kon zien; tegenwoordig voorzien we kinderen 24/7 van nieuws. Op tv, op internet en nu dus ook op hun smartphone of tablet”, aldus Ronald Bartlema, chef van het NOS Jeugdjournaal. “Wij brengen kinderen het belangrijkste nieuws op een begrijpelijke manier, zoals ze van ons gewend zijn, maar nu in een nieuw jasje.”

Lara Ankersmit, hoofd NOS Digitale Media: “Steeds meer kinderen gebruiken een smartphone of tablet. Een Jeugdjournaal-app met het overzicht van het laatste nieuws kon eigenlijk niet uitblijven. We hebben deze app gemaakt voor Android smartphones en tablets. Op basis van de bevindingen na deze lancering gaan we de app doorontwikkelen en wellicht ook beschikbaar maken voor andere platforms.”

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen