Article header image

Ismail Ilgun stopt met vlogs voor het AD

Vlogger Ismail Ilgun heeft de afgelopen zes maanden video’s voor het AD gemaakt over achterbuurten. Vrijdag verscheen zijn laatste filmpje, maar als het aan de Zaanse twintiger ligt rukt hij voortaan vaker uit als videoverslaggever naar probleemwijken zoals Blerick.

De vlogger, die vorig jaar landelijke bekendheid verwierf met zijn ‘treitervlogs’, kijkt tevreden terug op de samenwerking met het AD. “Ik had nooit gedacht dat ik op een dag nog eens journalistiek bezig zou zijn. Ik heb ontdekt dat het niet makkelijk is en vond het reuze spannend. Vooral omdat ik met mijn vlogs heel negatief in het nieuws was. Dit keer wilde ik trots op mezelf kunnen zijn.”

“Ik heb veel geleerd en mezelf ontwikkeld. Dat kan ook door boeken te lezen of een studie te volgen maar dat is niks voor mij. Ik leer meer in de praktijk. Ik vind het leuk om op straat te lopen. Dankzij mijn videoserie heb ik veel nieuwe mensen uit andere milieus ontmoet én mensen bereikt die anders nooit naar mijn filmpjes gekeken zouden hebben.”

Tevreden is ook AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis. “De serie Achter Buurten heeft in onze ogen kwalitatief goede video’s opgeleverd. Zowel qua kwaliteit als qua onderwerpen. De video’s hebben een publiek bereikt dat onze site en/of Ismails YouTube-kanaal normaliter niet bezoekt. Tienduizenden jongeren die op hun beurt weer andere jongeren de ogen openen.”

De serie videodocumentaires heeft ook geholpen om het AD op de kaart te zetten als ‘digizender’, zegt Nijenhuis. “Door alle positieve en negatieve recensies is Nederland er nu van doordrongen dat het AD naast nieuws ook video’s en entertainment biedt.”

Niettemin stoppen de vlogs bij het AD nu. Dat blijkt al afgesproken te zijn bij de start.

Bron: AD/BM

Bericht delen