Dinsdag 16 januari 2018

IRTV Groningen wil RTV Noord vervangen

Stichting Internet Radio Televisie Groningen (IRTV Groningen) wil de komende vijf jaar de nieuwe publieke regionale omroep voor de provincie Groningen worden. Oprichter Peter de Graaf (27) claimt dat zijn IRTV het veel efficiënter en goedkoper kan dan de huidige media-aanbieder RTV Noord. “En minstens net zo goed”. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

IRTV Groningen heeft inmiddels een plan – net als RTV Noord – ingediend bij het Commissariaat voor de Media. Die twee plannen liggen nu bij de provincie Groningen, die een advies uitbrengt wie vanaf juni de publieke regionale omroep voor Groningen voor de komende vijf jaar moet worden.

De ‘uitdager’ claimt hetzelfde werk 3,5 miljoen euro per jaar goedkoper te kunnen uitvoeren. RTV Noord krijgt jaarlijks 8,96 miljoen euro overheidssubsidie waarvan het grootste deel opgaat (6,09 miljoen euro) aan personeelskosten. Dat is exclusief de 1,8 miljoen aan reclame-inkomsten.

Directeur Gijs Lensink van RTV Noord zegt tegen het Dagblad van het Noorden dat het plan van De Graaf ‘uitdagende brutaliteit’ is. “Maar we moeten niet vergeten”, zo sust hij, “dat RTV Noord nu al de best bekeken en beluisterde regionale omroep is van het hele land. We doen ons werk met de laagste subsidie en de minste mensen van Nederland. Ik denk dat IRTV Groningen het werk wat dat betreft wat onderschat. Zestig jaar ervaring gooi je niet zomaar weg. De Graaf heeft geen bewezen ervaring met het runnen van een omroep. Drie miljoen euro minder besteden en dan ook nog betere televisie maken? Ik vraag me dan serieus af: weet je wel waar je het over hebt?”

Bron: DVHN

Bericht delen