dinsdag 16 januari 2018

iOS-app NPO vernieuwd

De app van de NPO is één van de meest geïnstalleerde apps op Nederlandse Apple apparaten. De app is vernieuwd. Zowel het ontwerp als de gebruikskant zijn verbeterd. Voortaan biedt de app de onder andere de mogelijkheid om live naar de NPO themakanalen te kijken.

Behalve een compleet nieuw design is het nu mogelijk om via de app gedurende de dag een wisselend aanbod aan content te bekijken, fragmenten te kijken en delen, themakanalen live te volgen, een live videofeed bij radiokanalen te bekijken en korte previews van nieuwe en aankomende afleveringen en programma’s te zien.

“De NPO-app wordt al jaren door miljoenen Nederlanders gebruikt om de uitzendingen van de publieke omroep terug te kijken,” zegt NPO-bestuurder Henk Hagoort. “Op basis van feedback van onze gebruikers hebben we de app opnieuw aangepakt. We hebben ons ingezet om de app logischer en mooier op te bouwen en er is bijvoorbeeld een handige lijst met korte fragmenten toegevoegd. Zo kunnen we onze gebruikers nog makkelijker en sneller van onze NPO-programma’s laten genieten.”

De NPO-app wordt momenteel vooral gebruikt om programma’s terug te kijken. Die functionaliteit is verder verbeterd door meer content aan te bieden, suggesties te doen toegespitst op het moment van de dag en om verder te kijken. Ook staan opmerkelijke en spraakmakende fragmenten apart in een lijst. Zo kun je gemakkelijk even terugkijken waar iedereen het op dat moment over heeft.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen