Interrail creëert SoundTracks voor elke treinreiziger
woensdag 13 juli 2022

Interrail creëert SoundTracks voor elke treinreiziger

Interrail, het ticket voor het hele Europese treinnetwerk, bestaat inmiddels 50 jaar. Om dit te vieren heeft Fitzroy een real-time, adaptieve audio ervaring gemaakt: SoundTracks.

SoundTracks reageert op de locatie, het tijdstip, het landschap en het weer van de reiziger. Zo wordt een unieke, voortdurend veranderende soundtrack gecreëerd voor elke individuele reiziger op Interrail’s totale hele Europese spoorwegnetwerk.

“Een van de beste dingen van treinreizen is gewoon gaan zitten en kijken naar de prachtige landschappen die langzaam voorbij komen glijden”, meldt Fitzroy. “We dachten: hoe geweldig zou het zijn om een real-time gegenereerde soundtrack te hebben die mee verandert met je reis. Dag wordt nacht, de track verandert. Platteland maakt plaats voor bergen, de track verandert. Het begint te regenen, het uitzicht vanuit je raam verandert, dus daar speelt de muziek op in. Alles in real-time, voor elke Interrail reiziger op het totale netwerk.”

Om dit ambitieuze project te realiseren, werkte Interrail samen met creatief bureau Fitzroy en interactieve installatie ontwerpers Circus Family. Die melden: “Het enige wat we van een gebruiker nodig hebben, is hun GPS-locatie, die krijgen we anoniem. Daarmee kunnen we alle informatie destilleren die we nodig hebben om de experience aan te sturen. Wat we hebben gedaan, is de kaart van Europa ‘painten’, zodat de software weet of we ons in een grote stad bevinden, of op het platteland, aan de kust of in de bergen.”

“We zijn erg blij dat we Interrail-reizigers een nog mooiere en gedenkwaardigere reis kunnen bieden dan ooit tevoren met SoundTracks”, zegt Kavita Kooijman, Brand Manager bij Interrail. “We vieren het 50-jarig jubileum van de Interrail-pas het hele jaar door, en wilden deze zomer onze reizigers iets unieks aanbieden om te vieren hoe prachtig het is om vanuit de trein Europa te ontdekken.”

Voor iedereen die nieuwsgierig is: de SoundTracks experience is nu live op SoundTracks.fm, hoewel de ervaring natuurlijk pas echt compleet is in combinatie met het uitzicht vanuit een treinraam.

Bron: Fitzroy/BM

Bericht delen