Inmiddels 17.000 stemmers voor Dutch Podcast Awards
maandag 3 juni 2019

Inmiddels 17.000 stemmers voor Dutch Podcast Awards

Maar liefst 17.000 personen hebben inmiddels hun stem uitgebracht voor de Dutch Podcast Awards. Stemmen is nog mogelijk tot en met dinsdag. Naast de stem van het publiek bepaalt het oordeel van de vakjury de uiteindelijke uitslag.

Uit 5.778 podcast-nominaties voor de longlist is een shortlist voortgekomen bestaande uit tien categorieën. Het aantal nominaties was bijna zes keer zo groot als in 2018. Bepalend voor een plek op de shortlist waren het aantal nominaties, het bereik en de kwaliteit van de podcast.

De uitreiking vindt plaats op donderdag 6 juni 2019 in mediacafé Dauphine, waar de awards worden uitgereikt aan de beste podcast-makers van Nederland. De vakjury én het publiek bepalen welke podcast De Beste Podcast van Nederland wordt. Anno 2019 luisteren ruim 2,2 miljoen Nederlanders naar podcasts. En het aantal groeit de laatste jaren hard. Met de Dutch Podcast Awards wil BNR het medium en vooral de vele makers een extra stimulans geven. Grote winnaar van 2018 was de VPRO podcast-serie Bob, gemaakt door audiocollectief Schik.

Stemmen kan tot en met 4 juni via www.podcastawards.nl.

Bron: BNR/BM

Bericht delen