Dinsdag 16 januari 2018

In therapie heeft eigen app

De serie In Therapie heeft vanaf vandaag een eigen app. Met deze app kunnen fans van het programma nog dieper in het leven duiken van therapeut Jonathan Franke (rol van Peter Blok). De app geeft ‘toegang’ tot de smartphone van Franke. Zo kun je in zijn internetgeschiedenis grasduinen, binnengekomen voicemails van zijn privérelaties en patiënten beluisteren, zijn online agenda of mailbox bekijken. De gratis app is beschikbaar voor smartphones via de iTunes Store en Android-Market. Ook is het als desktop-only te gebruiken op je computer. De app is ontwikkeld door NCRV Interactief, in samenwerking met de NPO en Elastique.

Gemma Derksen, eindredacteur NCRV Drama: “Net als bij de vorige reeks zijn de patiënten en de therapeut actief op social media als Twitter en Facebook. De NCRV zette destijds daarmee de eerste stappen op het gebied van transmedia storytelling bij een dramaserie voor volwassenen. We denken dat deze app voor de kijkers van In Therapie een interessante aanvulling is, naast het volgen van de personages op de social media.”

Wilko van Iperen, eindredacteur NCRV Interactief: “Deze In Therapie-app geeft een inkijkje in het leven en het werk van Jonathan, wat een extra dimensie aan het verhaal geeft, naast de serie op tv. De app wordt dagelijks aangevuld met nieuwe informatie, voicemails, e-mails en sms’jes. Er is zelfs een exclusieve verhaallijn voor de app. Op deze manier komen we naast de uitzendingen op tv en social media nu ook via de mobiel in de bloodstream van de fans.”

Het programma is vanaf maandag 25 juli te zien op Nederland 2 bij de NCRV. De serie trok in de zomer van 2010 dagelijks zo’n 450.000 kijkers. In Therapie is een productie van NL Film en wordt geregisseerd door Alain de Levita en Antoinette Beumer.

Bron: NCRV/Broadcast Magazine

Bericht delen