Dinsdag 16 januari 2018

IDTV lanceert Lingo app

In maart wordt de gratis officiële Lingo app gelanceerd. Het is alweer meer dan 27 jaar geleden dat Lingo voor het eerst werd uitgezonden op de Nederlandse televisie. Het taalspel was erg succesvol met gemiddeld 750.000 kijkers per aflevering.

“Sinds het abrupte einde van Lingo op televisie hebben al veel fans gevraagd wanneer het spel weer terugkeert”, zegt voormalig eindredacteur van Lingo Ton Verleg. Deze vraag wordt nu beantwoord met de Lingo app. IDTV en het Utrechtse gamebedrijf Pauzeplay hebben samen de app ontwikkeld, die alle kernelementen van het televisiespel bevat. Nu kun je dus zelf tegen je vrienden spelen.

Lingo leent zich erg goed voor een app”, zegt Suzanne Pronk, Head of Digital bij IDTV. “Je speelt Lingo met anderen en je kunt ook nog chatten met je tegenstander. Het is snel, dynamisch en net als op televisie is het verslavend. De samenwerking met Van Dale Uitgevers voor de levering van de Lingo-woordenlijst maakt deze app compleet.”

De Lingo app is vanaf maart gratis verkrijgbaar in de Apple App Store en zal later dit jaar beschikbaar zijn in Google Play store.

Bron: IDTV/Broadcast Magazine

Bericht delen