Hylke Sprangers (Talpa) CIO of the Year
woensdag 28 november 2018

Hylke Sprangers (Talpa) CIO of the Year

Hylke Sprangers, CTO van Talpa Network, is winnaar van de CIO of the Year Award 2018. Hij dankt de prijs aan zijn cruciale rol in de baanbrekende digitale ontwikkeling van zijn bedrijf.

“Hij heeft ingezien dat in de economie van nu incrementele stappen vanuit klassieke IT onvoldoende zijn en een moedige stap gezet naar de inzet van een digitaal platform,” motiveerde juryvoorzitter Bernhard van Oranje de keuze. “Hij heeft zijn nek uitgestoken voor totale digitale vernieuwing, waarmee het Nederlandse Talpa Network nu de strijd aankan met spelers als Netflix en Facebook.”

Hylke Sprangers kwam op meerdere onderdelen van het selectieproces als beste uit de bus, zoals de totaalscore van het kwalitatieve en kwantitatieve onderzoek door The Boston Consulting Group (BCG) en het intensieve leiderschapsassessment van Linqhu. “We hebben voor een leider gekozen die geen onderscheid meer maakt tussen IT, technologie en business en daarmee de digitale toekomst vandaag al realiseert,” aldus Van Oranje.

De CIO of the Year Award werd op dinsdag 27 november uitgereikt tijdens de CIODAY in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Naast de uiteindelijke winnaar waren Alpna Doshi (Philips), Jesper Erichsen (LeasePlan) en Perry van der Weyden (Rijkswaterstaat) genomineerd voor de titel.

Bron: CIODAY2018/BM

Bericht delen