Human brengt 42 uur durende luistermarathon
maandag 21 januari 2019

Human brengt 42 uur durende luistermarathon

Omroep Human start op 11 februari met een non-stop luistermarathon van ruim 42 uur op de website human.nl. Diverse bekende Nederlanders werken er aan mee.

Onder anderen filosoof Stine Jensen, psychiater Damiaan Denys, theatermaker Adelheid Roosen, cabaretier Carolien Borgers, presentator Floris Kortie, journalist Bahram Sadeghi, directeur van Women Inc. Jannet Vaessen, oprichter van Studio Zeitgeist Farid Tabarki en oprichter van The School of Life Laurens Knoop leggen hun oor te luisteren.

Willemien van Aalst (foto), directeur/hoofdredacteur van Human: “Vandaag de dag wordt veel gezegd. Meningen worden snel geventileerd. De hardst roepende is het meest hoorbaar. Maar soms is luisteren beter. Want als je luistert hoor je meer. Misschien zelfs als er niets wordt gezegd. Met luisteren ben je beter in staat een weloverwogen mening te vormen.”

Tijdens de luistermarathon wordt bijvoorbeeld geluisterd naar passanten op de pont en op het station. Maar ook naar de rechter in z’n werkkamer die zich zorgen maakt, de repetitie van de carnavalsvereniging in Geleen, of naar de medewerker van de schuldsanering met een cliënt. Soms is wat gehoord wordt van een evidente journalistieke of maatschappelijke betekenis. Dan weer heeft het de schoonheid van het toeval en nog weer een andere keer de spanning van de stilte.

De luistermarathon is van maandag 11 tot en met woensdag 13 februari te volgen op human.nl/luistermarathon.

Bron: Human/BM

Bericht delen