Huibert Scholtens nieuwe Chef Digitaal en Podcasts bij BNR Nieuwsradio
maandag 7 juni 2021

Huibert Scholtens nieuwe Chef Digitaal en Podcasts bij BNR Nieuwsradio

Huibert Scholtens (34) is sinds 1 juni de nieuwe chef Digitaal en Podcasts bij BNR. Scholtens was tot voor kort werkzaam bij Blendle waar hij, in verschillende rollen, verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de iOS en Android apps, uitgeversrelaties en partnerships.

Scholtens heeft ruim 9 jaar ervaring in de wereld van digitale media. Hij begon zijn carrière bij Peperzaken in Groningen waar hij onder andere werkte aan de apps voor NU.nl en de Regionale Omroepen om vervolgens de afgelopen 6 jaar bij de startup Blendle het volledige avontuur van lancering in meerdere landen tot de verkoop van aan het Franse Cafeyn Group mee te maken.

Mireille van Ark, hoofdredacteur van BNR: “Er vindt op dit moment een audiorevolutie plaats waarbij alle grote uitgevers inzetten op digitale audio en podcasts. Een ontwikkeling waarin BNR al jaren voorop loopt. Met Huibert halen we iemand in huis die deze ontwikkelingen rond digitale audio een belangrijke impuls kan geven zodat we als bedrijf voorop blijven lopen en innoveren.”

Huibert Scholtens: “Ik ben blij met het in mij gestelde vertrouwen en trots dat ik de komende jaren met BNR dit mooie audioplatform mag uitbouwen. Ik ben ervan overtuigd dat er voor BNR een mooie toekomst is om, tussen alle grote techreuzen een verfrissend en sprankelend geluid te laten horen.”

Podcasts
BNR is een van de eerste mediabedrijven die volop is gaan inzetten op het medium podcast. Het bieden van on demand audio naast live radio past in de digitale strategische koers die is ingezet. Ook maakt BNR zich hard voor het bekender worden van het fenomeen podcast onder luisterend Nederland. Onder andere door de Dutch Podcast Awards, een initiatief van BNR, groeit het aantal podcastluisteraars in Nederland. BNR bouwt het podcastportfolio komende periode verder uit met titels voor de zakelijke markt en daarbuiten.

Bron: BNR/BM

Bericht delen