Hoofdrol voor therapiehond Einstein in vlogserie
maandag 19 april 2021

Hoofdrol voor therapiehond Einstein in vlogserie

Therapiehond Einstein is te zien in de nieuwe vlogserie van de VriendenLoterij Bingo waarmee aandacht wordt gevraagd voor de traumaproblematiek in Nederland.

In Nederland kampen ruim 1,2 miljoen mensen met traumaklachten en dit aantal groeit. In de zesdelige vlogserie neemt therapiehond Einstein de kijker mee in de wereld van dierondersteunde therapie. De vlogserie is gedurende de campagneperiode, van 19 april tot en met 28 mei, wekelijks te zien op de Facebookpagina en het Instagramkanaal van de VriendenLoterij Bingo, het YouTube-kanaal van Hulphond Nederland en de website van Koffietijd.

Vanaf 19 april om 16.00 uur kan iedereen de avonturen van hulp- en therapiehond Einstein op de voet volgen. Met een Go Pro op zijn rug gaat Einstein onder meer op bezoek bij het opleidingscentrum van Hulphond Nederland, en bij een therapielocatie van het Domingo House, het centrum voor dierondersteunde therapie waar speciaal getrainde honden en paarden zich inzetten voor traumaslachtoffers in Nederland. Met de vlogserie biedt de VriendenLoterij een inkijkje in de wereld van dierondersteunde therapie en hoopt de loterij anderen te inspireren om ook mee te helpen.

Naast therapiehond Einstein zet onder andere VriendenLoterij-ambassadeur Jan Versteegh zich op diverse manieren in om aandacht te vragen voor de toenemende traumaproblematiek in Nederland, en om hoop te bieden door bekendheid te geven aan de innovatieve therapievorm die Hulphond Nederland heeft ontwikkeld.

Jan Versteegh: “Mentaal welzijn is belangrijk. Zeker in deze periode waarin veel mensen het extra moeilijk hebben. Daarom ben ik blij dat ik juist nu samen met de VriendenLoterij Bingo aandacht kan vragen voor de traumaproblematiek in Nederland. Hoe meer mensen met de SuperBingo meespelen, hoe meer traumaslachtoffers met behulp van therapie met dieren kunnen worden geholpen.”

SuperBingo voor een toekomst zonder trauma
De SuperBingo is een landelijke campagne waarmee VriendenLoterij Bingo en Hulphond Nederland aandacht vragen voor de traumaproblematiek in Nederland. Iedereen die tijdens de SuperBingo deelnemer van de VriendenLoterij Bingo wordt, steunt de verdere ontwikkeling van het Domingo House, een veilige plek waar traumaslachtoffers met behulp van therapiehonden en -paarden aan hun trauma kunnen werken.

Bron: VriendenLoterij Bingo/BM

Bericht delen