Dinsdag 16 januari 2018

Holland Doc 24 gaat verder als NPO Doc

Het digitale documentairekanaal Holland Doc 24 verandert na bijna tien jaar van naam. Het kanaal, dat in december 2004 van start ging, gaat vanaf 10 maart aanstaande verder als NPO Doc. De naamsverandering is onderdeel van het besluit van de NPO om de publieke zenders en de themakanalen één duidelijk gezicht te geven.

Ook de namen Nederland 1, 2 en 3 gaan op de schop. Na de zomer heten deze drie publieke zenders NPO 1, NPO 2 en NPO 3.

Vanaf 10 maart krijgt het kanaal ook een nieuw jasje, dat qua vormgeving beter aansluit bij de huisstijl van Nederland 2. Het documentairekanaal NPO Doc biedt namelijk verdieping bij de programmering van deze televisiezender. De invulling van het themakanaal verandert verder niet. Het kanaal blijft 24 uur per dag documentaires aanbieden en films uit binnen- en buitenland, van oude meesters en jong talent, over wetenschap, geschiedenis en maatschappelijke onderwerpen.

Iedere avond na het achtuurjournaal toont NPO Doc documentaires die de dag ervoor ’s avonds laat op Nederland 2 te zien waren. Daarnaast heeft het kanaal ook ook eigen programmering: een wekelijks wisselend programma, met iedere avond een documentaire over een specifiek thema. Vaak sluit dat thema aan bij de programmering van Nederland 2 in die week.

De website hollanddoc.nl verandert in npodoc.nl, maar blijft voorlopig nog vindbaar via www.hollanddoc.nl. De vormgeving van de online portal verandert pas in de zomer van 2014. In die periode wordt de portal volledig vernieuwd. De televisie documentairerubriek Holland Doc op Nederland 2 heet sinds 3 februari 2014 2Doc. Ook de documentairerubrieken NCRV Dokument en VPRO Import zijn opgegaan in 2Doc. De naam Holland Doc Radio blijft voorlopig bestaan.

NPO Doc is vanaf 10 maart 2014 te bekijken via de live stream op internet www.npodoc.nl,  bij UPC Digital op kanaal 309, bij CAIWAY op kanaal 118, bij Ziggo op kanaal 212, bij Interactieve tv van KPN: kanaal 102 en bij Delta op kanaal 35.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen