History komt met online serie Forged in Nederland
maandag 7 september 2020

History komt met online serie Forged in Nederland

De tv-zender History, onderdeel van A+E Networks, komt op 8 september met de serie Forged in Nederland. Die is te bekijken op Facebook en Instagram via @HISTORYBenelux.

In Forged in Nederland nemen twee getalenteerde smeden het tegen elkaar op in een wedstrijd. De serie is een verlengstuk van Forged in Fire, de veelgeprezen serie van History. De kijkers worden meegezogen in de strijd van twee Nederlandse meestervakmannen die beiden smeden voor de overwinning.

In de serie zien we Simon Wijtvliet, de bekendste smid van Nederland, en Jeroen Smit, het 18-jarig aanstormend talent, duelleren in een smidwedstrijd. Jeroen en Simon proberen elkaar af te troeven om de meest indrukwekkende bijl te maken, decennia lang het meest belangrijke wapen en stuk gereedschap van Europa.

Hun smeedvaardigheden zullen in de loop van twee spannende, stressvolle weken tot het uiterste worden getest terwijl ze worstelen met het metaal om de perfecte versie van het wapen te maken. De serie zal in 2021 ook te zien zijn op de zender History.

Dan Korn, VP of Programming bij A+E Networks UK, over het nieuwe format: “We bouwen voort op het succes van Forged in Fire. History presenteert met trots de vaardigheden en werkzaamheden van de Nederlandse smeden op haar sociale medianetwerken. Het vakmanschap en de toewijding van Jeroen en Simon zijn net zo indrukwekkend als hun Amerikaanse en Britse tegenhangers.”

Bron: History/BM

Bericht delen