dinsdag 16 januari 2018

Hip hop station BruteBeats gelanceerd

Maandag wordt BruteBeats gelanceerd: een in Amsterdam gevestigd internationaal hip hop station dat zich onderscheidt door hip hop uit de belangrijkste wereldsteden te verbinden met innovatieve functionaliteiten. Het is een initiatief van Edwin Valent, in het verleden verantwoordelijk voor nieuwe media bij de VARA, Talpa en SBS Broadcasting.

BruteBeats streamt hoge kwaliteit hip hop, van oldschool tot ‘just released’, van commercieel tot underground. De samenstellers houden de trends van over de hele wereld in de gaten. Waar de meeste stations zich richten op muziek uit Amerika of hun eigen land, verbindt BruteBeats juist hip hop uit wereldsteden als New York, Los Angeles, London en Sydney.

BruteBeats maakt van radio een hybride ervaring waarbij luisteren, kijken en interacteren afgestemd worden op het device dat de gebruiker kiest. Bij de livegang betekent dit concreet dat de radioplayer verrijkt wordt met een visual layer waar nu vooral basisfunctionaliteiten in zitten zoals now/next/previous, links naar social media en een time schedule.

Achter de schermen wordt gewerkt om het station de komende maanden te verrijken om zodoende te komen tot een visual radio hip hop experience. BruteBeats is op dit moment te volgen via de eigen visual player op de responsive website www.brutebeats.com. Ook op Sonos en andere internet connected devices zal het nieuwe station beschikbaar zijn, van smart tv’s tot game consoles (via vtuner.com en RadioTimes). In februari volgen de apps voor iOS, Android en Windows 8.

Bron: BruteBeats/Broadcast Magazine

Bericht delen