dinsdag 16 januari 2018

HetKlokhuis.nl wint Gouden Apenstaart

HetKlokhuis.nl en Habbolive.nl zijn onderscheiden met een Gouden Apenstaart. Het Klokhuis kreeg de prijs in de categorie ‘websites gemaakt door professionals’. 1.593 mensen stemden op de site van het populaire televisieprogramma. De Gouden Apenstaarten, dit jaar uitgereikt door Tineke Netelenbos, Nicolette van Dam en de winnares van vorig jaar Wilma Westenberg, worden jaarlijks uitgereikt aan de makers van de beste Nederlandse kinderwebsites. Beide winnaars dingen mee naar de European Award for Best Children’s Online Content.

De verkiezing voor de beste kinderwebsite werd dit jaar voor de vierde keer gehouden en is georganiseerd door de Stichting Mijn Kind Online en Digivaardig & Digibewust. De jury selecteerde in januari tien sites, uit meer dan driehonderd inzendingen. 14.252 mensen brachten daarna hun stem uit, ruim 4.000 meer dan in 2010. Met de verkiezing van de Gouden Apenstaart wil de organisatie onder de aandacht brengen dat toenemende online kwaliteit de online wereld voor kinderen veiliger, leerzamer en aantrekkelijker maakt.

De jury bestond dit jaar uit: Wouter van den Berg, usability expert bij MetrixLab, Marjolijn Bonthuis, adjunct-directeur ECP-EPN, Elke Das, leerkracht basisonderwijs Skozok, Lycke Hoogeveen, communications manager SIDN, Eline Kwantes, manager online Nickelodeon North, Justine Pardoen hoofdredacteur Ouders Online en projectleider Mijn Kind Online, en Jolle de Wit, illustrator en ontwerper bij Guardstone.

Bron: Gouden Apenstaart/Broadcast Magazine 

Bericht delen