dinsdag 16 januari 2018

HetKlokhuis.nl wint Europese award

Eurocommissaris Neelie Kroes heeft in Brussel de eerste European Awards for Best Children’s Online Content uitgereikt. In de categorie ‘sites voor kinderen gemaakt door professionals’ wonnen de makers van HetKlokhuis.nl, de site van het gelijknamige populaire kindertelevisieprogramma van de NTR, de eerste prijs.

De jury vond HetKlokhuis.nl een site die zowel leuk, educatief als innovatief is met heel veel interessante informatie voor kinderen. Vooral het uitstekende navigatiesysteem viel op en mag een voorbeeld worden genoemd voor veel sites voor kinderen. De website van Het Klokhuis is ontwikkeld in samenwerking met IJsfontein Interactive Communication. De techniek werd verzorgd door Angry Bytes.

Anneke Dorsman, Senior Nieuwe Media van Het Klokhuis was heel blij met de eerste prijs: “Een Europese hoofdprijs. Dat doet ons als makers ontzettend goed. Het blijkt maar weer dat er waardering voor en behoefte aan kwalitatieve websites voor kinderen is. In een tijd waarin de publieke omroep onder druk staat, een enorme opsteker. HetKlokhuis.nl heeft ook echt toegevoegde waarde bij het televisieprogramma. Naast de waardering in Nederland nu ook Europese complimenten waar we heel blij mee zijn.”

De uitreiking van de Europese Awards is een initiatief van de Europese Commissie en de door haar aangewezen ‘veilig internet centra’ in veertien Europese lidstaten. Het doel van de uitreiking is om meer kwalitatieve content te krijgen voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

De verkiezing voor de beste Europese kinderwebsites werd dit jaar voor het eerst gehouden. Een jury boog zich over inzendingen uit veertien Europese landen waaronder België, Italië, IJsland, Duitsland, Frankrijk, Polen, Letland en Slovenië.

Bron: NTR

Bericht delen