Het online Museum van Nederland is open
vrijdag 15 januari 2021

Het online Museum van Nederland is open

Omroep MAX heeft de afgelopen maanden gewerkt aan het online Museum van Nederland. Alle geselecteerde voorwerpen uit het tv-programma Het Museum van Nederland staan tentoongesteld in het interactieve museum.

De tentoonstelling is nu voor iedereen te bezoeken op www.museumvannederland.nl.

De online tentoonstelling is gevuld met stuk voor stuk indrukwekkende voorwerpen. Voorwerpen die typisch Nederlands zijn, in de vergetelheid zijn geraakt, waar we trots op zijn en voorwerpen die onze geschiedenis vertellen. Zoals een oer-Hollands stroopwafelijzer, trouwpakken van het eerst getrouwde homostel ter wereld, slavernijpoppen, de klapschaats en natuurlijk mag ook de caravan niet ontbreken.

De voorwerpen zijn van heel dichtbij te bestuderen en daarbij is er meer informatie te vinden over de objecten. Ook vertellen de mensen achter de objecten hun verhaal in verschillende video’s.

Podcast
De podcast van conservator Jörgen Tjon, Museum in de Maak, is ook te beluisteren via museumvannederland.nl. In de podcast volgen we hem bij zijn zoektocht om het perfecte museum van Nederland samen te stellen. Experts en museumdirecteuren zijn te gast.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen