Het Klokhuis start dagelijkse online Masterclass
donderdag 19 maart 2020

Het Klokhuis start dagelijkse online Masterclass

Je eerste game bouwen? Een vette goocheltruc leren? Varkentje Rund tekenen? In de bijzondere weken die gaan komen, weten we één ding: alle kinderen van Nederland zitten thuis en hebben heel veel…TIJD.

De NTR start daarom donderdag met een dagelijkse Klokhuis Masterclass. Kinderen maken dingen waar ze anders nooit aan waren begonnen, en leren dingen die ze anders nooit hadden begrepen. En ze hebben even contact met de rest van Nederland.

Elke dag gaat de NTR om 14.00 uur live op het YouTube-, Instagram-, TikTok-, Facebook- en Twitterkanaal van Het Klokhuis èn op hetklokhuis.nl, waar een Klokhuis-presentator vanuit zijn/haar huis een creatieve opdracht geeft die uitgevoerd kan worden met spullen die iedereen in huis heeft. Vanuit een andere locatie in Nederland is er een live-verbinding met een expert. Die neemt de deelnemers bij de hand, laat ze het naadje van de kous zien en beantwoordt alle denkbare vragen.

Iedereen die vragen heeft, kan ze live stellen. Een heel interactieve Masterclass dus, waarin kinderen (en ouders) uit heel Nederland één tot anderhalf uur tegelijkertijd aan de slag gaan om iets moois te maken. De afgelopen dagen is er getest met de livestream. Kijk hier terug hoe animator Michiel Hoving ons leerde om Varkentje Rund te tekenen. Onderwerpen in de komende masterclasses zijn onder andere striptekenen, jazzdansen, nepwonden maken, chips bakken, karate en games bouwen.

Bron: NTR/BM

Bericht delen