HEMA komt met eerste TikTok-movie
woensdag 24 juni 2020

HEMA komt met eerste TikTok-movie

HEMA werkt aan de allereerste TikTok-movie. Het is een film die wordt gelanceerd in het kader van de nieuwe schoolcampagne.

Vanaf vandaag verschijnen er dertien verschillende scènes op TikTok en daagt HEMA alle middelbare scholieren van Nederland uit om deze op de meest creatieve manier na te spelen. De dertien beste inzendingen worden geselecteerd en achter elkaar gezet. Zo zal in augustus de hele film klaar zijn en gaat hij officieel in première.

De film begint met een telefoontje van een enge leraar, meneer Bickelhaupt, die Billy verrast met de mededeling dat de scholen weer gaan beginnen en of hij zich wel heeft voorbereid voor dé toets. Verder volgt de film de avonturen van andere middelbare scholieren die via verschillende obstakels het nieuwe schooljaar proberen te starten.

De scènes van de HEMA TikTok-film worden ingesproken door professionele stemacteurs. TikTok-gebruikers kunnen ze vervolgens makkelijk playbacken vanuit huis. We kunnen hier spreken van een nieuw filmgenre.

Met de campagne laat HEMA zien dat zij gelooft in de creativiteit van de scholieren. Daarom is de titel van de schoolcampagne dit jaar This is Me. Pauline Marres, campagneleider School bij HEMA: “Wij zien dat de middelbare scholieren van nu het belangrijk vinden om zich op allerlei manieren via social media te uiten, hier komt ongelofelijk veel creatieve content uit voort. Daarom leek het ons leuk om die creativiteit eens gericht in te zetten en iets te maken wat nog niet eerder gedaan is, op een platform dat een grote rol speelt in het leven van de doelgroep. We dagen ze uit om er hun eigen feestje van te maken en zien graag de meest uiteenlopende scènes terug. Een leuke manier om voor te bereiden op het nieuwe schooljaar.”

Bron: Emerce/BM

Bericht delen